• Str. Petru Rareș nr. 23, Iași
  • +40748-249-943

Programe de dezvoltare a rezilienței sociale și emoționale

>Workshop-de-dezvoltare-a-reziliențe-sociale

Workshop de dezvoltare a rezilienței sociale și emoționale pentru copii cu vârstă de 7-12 ani sau 13-18 ani

Descriere program:

Programul este conceput pentru a învăța copiii să gestioneze emoțiile puternice, stresul din viața de zi cu zi, stresul școlar, în special cel generat de teste și examene.
Participând la acest workshop, copiii vor înțelege ce se întâmplă în interiorul lor atunci când experimentează o situație stresantă, iar o serie de activități distractive și educative îi învață cum să ia decizii mai inteligente, cum să-și îmbunătățească autocontrolul și abilitățile sociale (fundamente esențiale ale sănătății mentale și emoționale și implicit a succesului școlar).
O componentă esențială a workshop-ului este utilizarea tehnicilor de auto-reglare a emoțiilor pentru dezvoltarea rezilienței emoționale și auto-securității, tehnici validitate științific.
Workshop-ul conține diverse metode de învățare facilă: repetiția, dezbaterea, fișe de lucru, articolele ilustrate, oportunitățile de practică, videoclipurile etc.
În cadrul acestui workshop se utilizează și aparate de măsurare care monitorizează în mod obiectiv ritmurile inimii și afișează nivelul fiziologic al coerenței - o stare optimă în care inima, mintea și emoțiile funcționează sincronizat și în echilibru, iar sistemele imunitare, hormonale și nervoase funcționează armonios. Aparatul utilizează un senzor de impulsuri conectat la un port USB, si colectează date despre nivelul fiziologic de coerență al persoanei, afișând pe ecranul unui laptop/calculator, printr-o grafică prietenoasă.
Practic, copiii vor avea ocazia să vadă în timp real, impactul exercițiilor de reziliență din cadrul workshop-ului, asupra sistemului imunitar, hormonal și asupra funcțiilor sistemului nervos.

La sfârșitul acestui workshop copiii vor învăța:
- 3 tehnici de autoreglare a emoțiilor, validate științific, care pot fi folosite oricând și oriunde este necesar în viața de zi cu zi;
- 5 competențe cheie: auto-managementul, conștiința de sine, conștiința socială, abilități de relaționare, responsabilitate în luarea deciziilor.

390 lei/copil/workshop Durată:4 ore Număr sesiuni:1 sesiune de 4 ore sau 2 sesiuni de 2 ore
>Workshop-de-dezvoltare-a-reziliențe-sociale

Workshop de dezvoltare a rezilienței sociale și emoționale pentru copii cu vârstă de 3-6 ani

Descriere program:

Acest workshop îi învață pe copii să-și dezvoltate abilități socio-emoționale importante, care îi vor ajuta pe parcursul copilăriei, școlii și până la vârsta adultă.
Copiii vor învăța să înlocuiască emoțiile negative, cum ar fi mânia sau furia cu cele pozitive, precum înțelegerea, compasiunea și speranța.
Workshop-ul reprezintă o oportunitate pentru copii de a învăța cum să se bazeze pe resursele lor interne pentru a se ghida în orice situație de viață.
În cadrul acestor workshop-uri se vor utiliza videoclipuri animate cu conținut științific distractiv, adecvat vârstei și se vor realiza activități de sprijin, concepute special pentru a obține rezultate emoționale pozitive. De asemenea, se vor utiliza numeroase echipamente senzoriale, care vor ajuta copiii să-și dezvolte simțurile vizuale, auditive, tactile și olfactive, facilitând procesul de dezvoltare socio-emoțional și cognitiv, ținând cont că învățarea la această vârstă se realizează predominant prin expunerea la stimuli senzoriali.

La sfârșitul acestui workshop copiii vor învăța:
- 1 tehnică de auto-reglarea și controlul emoțiilor, validată științific;
- Cum să recunoască emoțiile;
- Cum să relaționeze cu alți copii.

450 lei/copil/workshop Durată:6 ore Număr sesiuni:3 sesiuni de câte 2 ore
>Scoala-de-vara-pentru-copii

Școala de vară pentru copii de vârsta 6-9 ani

Descriere program:

Dacă doriți să vă înscrieți copiii la o Școală de Vară ALTFEL, unde accentul se pune în egală măsură pe educație, dar și pe dezvoltarea psihologică armonioasă a copiilor, vă așteptăm la Școala de vară a Asociației Streetaware.
Specialiștii noștri vă vor pregăti copiii în această vară atât la teme, dar și la dezvoltarea rezilienței emoționale a copiilor.
Zilnic, pe lângă teme, copiii vor învăța și vor exersa abilități de control și gestionare a emoțiilor, abilități cheie pentru succesul educațional și pentru a face față stresului din viața de zi cu zi.
Școala noastră de vară își desfășoară activitatea în condiții de igienă maximă, într-o locație centrală, cu spații pentru efectuarea temelor, spații dotate cu numeroase echipamente senzoriale pentru facilitarea procesului de învățare, curte pentru joaca si relaxare etc.

520 lei/săptămână (inclusiv masa) *La acestea se adaugă costul cu excursii tematice care vor fi anunțate din timp.

Perioada: 3 iulie – 8 septembrie 2023 Program: 8.30-18.00 de luni până vineri Program zilnic: • servire mic dejun; lucru teme; • activități sportive; activități din tematică săptămânală*; • servire masa de prânz; • joacă afară/going out (vizite muzee, parcuri etc); • ora de lectură; • ateliere de autoreglare a emoțiilor; • gustare; • jocuri de echipă. *Activități cu tematică săptămânală: 1. Săptămâna creativității; 2. Săptămâna viața sănătoasă; 3. Săptămâna mindfulness; 4. Săptămâna educației financiare; 5. Săptămâna reciclării; 6. Săptămâna naturii; 7. Săptămâna jocurilor sportive; 8. Săptămâna drepturilor copiilor; 9. Săptămâna empatiei; 10. Săptămâna altierelor motivaționale.

Câteva imagini de la workshop-urile noastre

Folosim Cookies pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Click OK pentru a accepta. Detalii
OK