Uncategorized

Workshopuri #DeciziiIntelepte 👩🏻‍🚀 organizate de StreetAware la Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași

Proiect de conștentizare asupra riscului consumului de droguri în rândul adolescenților

Data: 15.03.2024

Elevii se confruntă – astăzi - cu mai mult stres decât oricând. Trăiesc într-o lume care adesea pare să se miște într-un ritm amețitor, într-o lume ale cărei probleme sunt multe și complexe, alături de presiunile academice, dar și ale colegilor.
Specialiștii StreetAware au discutat cu elevii de la Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari despre cum pot să neutralizeze simptomele de anxietate, furie, schimbări de dispoziție, pierderea concentrării și a motivației, fobie socială, traume, abuz de substanțe și multe altele.
Fiecare dintre workshopurile realizate au avut și o parte interactivă, foarte apreciată de elevi - 𝐈𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐢̂𝐧 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐢𝐥𝐞 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭 𝐌𝐚𝐭𝐡.


Ce sunt Tehnicile HeartMath?


Tehnicile HeartMath sunt un set de instrumente și tehnologii dezvoltate pentru a îmbunătăți coerența cardiacă și a facilita o conexiune mai puternică între inimă și creier. Acestea sunt special concepute pentru a-i ajuta să gestioneze stresul, să îmbunătățească performanța mentală și să promoveze o stare de bine.
Proiectul "Educație pentru Decizii Înțelepte" este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu Crucea Roșie Română Filiala Iași.

 


Despre Asociația Streetaware

Asociația Streetaware s-a înființat din dorința de a sprijini persoanele de toate vârstele și organizațiile în atingerea potențialului lor maxim, bazându-se pe resursele interne.

Programele Streetaware se bazează pe tehnici de auto-reglare a emoțiilor pentru dezvoltarea rezilienței emoționale și auto-securității, tehnici şi metode de producere și valorificare a ideilor inovative și tehnici motivaționale.
Pentru mai informații, accesați www.streetaware.ro

Despre programul În Stare de Bine
În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților  alungați de război din țara vecină.

Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro .

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148000 de angajați și o rețea de 174 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma
„Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială.

Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.
Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro .

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație  neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.
Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro .