Uncategorized

Workshopuri #DeciziiIntelepte 👩🏻‍🚀 organizate la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași și activități de informare și conștientizare organizate la Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași

Proiect de conștentizare asupra riscului consumului de droguri în rândul adolescenților

Data: 06.04.2024

Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași ne-a primit cu brațele deschise în incursiunea noastră de combatere și reducere a consumului de droguri.
În cadrul Workshop-urilor de dezvoltare a rezilienței socio-emoționale realizate cu elevii s-a utilizat softul de măsurare 𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁 𝗕𝗿𝗮𝗶𝗻 𝗪𝗶𝘀𝗲 𝗛𝗲𝗮𝗿𝘁 (𝗦𝗕𝗪𝗛), iar adolescenții au avut ocazia să vadă în timp real impactul tehnicilor de autoreglare a emoțiilor, pe care le-au învățat, asupra funcțiilor sistemului nervos.

 

Partenerii noștri Crucea Roșie Română, Filiala Iași, s-au aflat la Liceul Teoretic „Miron Costin" Iași, unde au organizat sesiuni de conștientizare cu elevii. Abordarea asupra miturilor și adevărurilor despre droguri, precum și discuția despre circuitul plăcerii și rolul dopaminei în consumul de droguri au generat interes și implicare din partea elevilor.

 

Suntem deschiși și dornici să continuăm să lucrăm împreună cu comunitatea pentru a promova un stil de viață sănătos și conștient. Felicitări elevilor pentru angajamentul lor și pentru deschiderea lor către învățare și dezvoltare!
Proiectul „Educație pentru Decizii Înțelepte" este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, derulat de Asociația Streetaware în parteneriat cu Crucea Roșie Română Filiala Iași.

Despre Asociația Streetaware

Asociația Streetaware s-a înființat din dorința de a sprijini persoanele de toate vârstele și organizațiile în atingerea potențialului lor maxim, bazându-se pe resursele interne.

Programele Streetaware se bazează pe tehnici de auto-reglare a emoțiilor pentru dezvoltarea rezilienței emoționale și auto-securității, tehnici şi metode de producere și valorificare a ideilor inovative și tehnici motivaționale.
Pentru mai informații, accesați www.streetaware.ro

Despre programul În Stare de Bine
În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților  alungați de război din țara vecină.

Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro .

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148000 de angajați și o rețea de 174 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma
„Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială.

Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.
Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro .

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație  neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.
Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro .