Uncategorized

Workshopuri #DeciziiIntelepte 👩🏻‍🚀 organizate organizate la Școala Gimnazială „Vasile Conta” și activități de informare și conștientizare organizate la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași

Elevii de la Școala Gimnazială ”Vasile Conta” Iași au finalizat workshopurile din cadrul proiectului "Educație pentru Decizii Înțelepte".
Proiectul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu Crucea Roșie Română Filiala Iași.
”𝙇𝙪𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙙𝙚𝙘𝙞𝙯𝙞𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙤 𝙖𝙗𝙞𝙡𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚 𝙛𝙤𝙖𝙧𝙩𝙚 𝙞𝙢𝙥𝙤𝙧𝙩𝙖𝙣𝙩𝙖̆ 𝙨̗𝙞 𝙖𝙛𝙚𝙘𝙩𝙚𝙖𝙯𝙖̆ 𝙩𝙤𝙩 𝙘𝙚𝙚𝙖 𝙘𝙚 𝙛𝙖𝙘𝙞. 𝘾𝙪 𝙘𝙖̂𝙩 𝙘𝙧𝙚𝙞𝙚𝙧𝙪𝙡 𝙨̗𝙞 𝙞𝙣𝙞𝙢𝙖 𝙨𝙪𝙣𝙩 𝙢𝙖𝙞 𝙞̂𝙣 𝙨𝙞𝙣𝙘𝙧𝙤𝙣, 𝙘𝙪 𝙖𝙩𝙖̂𝙩 𝙙𝙚𝙘𝙞𝙯𝙞𝙞𝙡𝙚 𝙫𝙤𝙧 𝙛𝙞 𝙢𝙖𝙞 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙡𝙞𝙜𝙚𝙣𝙩𝙚” a declarat trainerul Streetaware.
Activitățile au fost realizate cu elevii și ce tematici s-au dezbătut:

  • emoțiile cu energie înaltă/scăzută;
  • tehnici de respirație centrate pe inimă;
  • resetarea după o situație tensionată/ stresantă;
  • reguli ale comunicării;
  • ce ajută/împiedică la luarea unei decizii bune.

Elevii au fost extrem de încântați și de implicarea în exercițiile practice ce au avut ca scop formarea de atitudini și corectarea percepțiilor cu privire la consumul de droguri.

Pe parcursul întâlnirilor experții Streetaware au realizat, alături de elevi, și un Raport Meteo de Vreme Interioară și au analizat împreună emoțiile ce îi încearcă în viața de zi cu zi.

Partenerii proiectului, Crucea Roșie Română Filiala Iași, au avut privilegiul să desfășoare o activitate deosebită la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, scopul fiind prevenirea consecințelor negative asociate consumului de droguri în rândul adolescenților din România.

Prin dialoguri deschise și interactive, s-au documentat în privința hormonilor plăcerii, fericirii și cum aceștia pot evolua în dependență de substanțe.

România se confruntă cu o creștere semnificativă a consumului de droguri, în special în rândul tinerilor.

Proiectul își propune să contribuie la reducerea consumului de droguri în rândul adolescenților, prin intervenții la mai multe nivele.

 

Despre Asociația Streetaware
Asociația Streetaware s-a înființat din dorința de a sprijini persoanele de toate vârstele și organizațiile în atingerea potențialului lor maxim, bazându-se pe resursele interne.

Programele Streetaware se bazează pe tehnici de auto-reglare a emoțiilor pentru dezvoltarea rezilienței emoționale și auto-securității, tehnici şi metode de producere și valorificare a ideilor inovative și tehnici motivaționale.
Pentru mai informații, accesați www.streetaware.ro

Despre programul În Stare de Bine
În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților  alungați de război din țara vecină.

Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro .

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148000 de angajați și o rețea de 174 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma
„Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială.

Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.
Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro .

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație  neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.
Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro .