Uncategorized

Workshopuri #DeciziiIntelepte 👩🏻‍🚀 și activități de informare și conștientizare organizate în 4 școli din Iași

Proiect de conștentizare asupra riscului consumului de droguri în rândul adolescenților

Data: 15.04.2024

Prin repetarea și extinderea temelor și exercițiilor în cadrul workshopurilor organizate de către Asociația StreetAware la Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări, elevii au avut oportunitatea de a-și consolida cunoștințele și de a-și dezvolta abilitățile într-un mod progresiv.
Pe măsură ce s-au familiarizat cu formatul și cu conținutul workshopurilor, elevii au devenit mai deschiși și mai predispuși să își împărtășească gândurile și sentimentele.

Elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu", Școala Gimnazială „Vasile Conta” și de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași au primit și ei cu brațele deschise reprezentații Crucii Roșii Române, Filiala Iași, pentru sesiunile de conștientizare și informare cu privire la consumul de substanțe.
Abordarea temei consumului de droguri și identificarea cauzelor care duc la acest comportament este esențială în educația tinerilor. Ne-au bucurat intervențiile tinerilor, alături de ei am dezbătut subiecte precum presiunea grupului ca unul ca unul dintre factorii care determină consumul de droguri , dar și conștientizarea modului în care acest lucru poate influența alegerile lor.

Este încurajator să vedem că elevii încep să reflecteze din timp asupra noțiunii de „noua normalitate” și să-și dea seama că deciziile lor pot fi influențate de presiunea socială.

Suntem recunoscători pentru aceste colaborări productive cu instituțiile școlare, ce contribuie la promovarea unei comunități școlare conștiente și informate.


Proiectul "Educație pentru Decizii Înțelepte" este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu Crucea Roșie Română Filiala Iași.

Despre Asociația Streetaware

Asociația Streetaware s-a înființat din dorința de a sprijini persoanele de toate vârstele și organizațiile în atingerea potențialului lor maxim, bazându-se pe resursele interne.

Programele Streetaware se bazează pe tehnici de auto-reglare a emoțiilor pentru dezvoltarea rezilienței emoționale și auto-securității, tehnici şi metode de producere și valorificare a ideilor inovative și tehnici motivaționale.
Pentru mai informații, accesați www.streetaware.ro

Despre programul În Stare de Bine
În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților  alungați de război din țara vecină.

Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro .

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148000 de angajați și o rețea de 174 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma
„Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială.

Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.
Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro .

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație  neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.
Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro .